tiistai 13. joulukuuta 2011

Joululoma alkoi... nyt!

Päätin jättää syksyn viimeisen kurssin ensi vuodelle ja aloittaa oman joululomani.. nyt! Joululomaa aion viettää ainakin tammikuun 11:nteen päivään saakka, ja suunnitelmissa on seuraavaa: 

- oleilua kotivaatteissa. Palkitsin itseni hyvin kertyneistä opintopisteistä aikaisella joululahjalla, jotta ehdin nauttia siitä koko loman ajan. Huppari ja kollarit löytyi Stadiumista hyvään tarjoushintaan, erikseen ostettuina olisivat maksaneet 70€, nyt maksoin niistä 40€. :) Tähän mennessä olen vaihtanut kotivaatteet päälle jokaisen tilaisuuden tullen, ja ovat kyllä lunastaneet odotukseni; ne ovat lämpimät ja mukavat. 


- kotitossujen jalkaan kiskaisemista. Tukholmassa asuva ystävä on lahjonut minua jo kaksilla lampaannahkaisilla tossuilla ystävyytemme aikana, joten voin jättää toiset opiskelukämpälle ja pitää toisia täällä kotikotona. Täältä löytyvät tossut ovat valkoiset punaisella raidalla, ja ihan superlämpimät ja miellyttävät jalassa! Talvisin eteiseen ja sen lähistölle ilmestyy aina pieniä vesipisaroita ulkokengistä, mutta näillä tassutellessa ei tarvitse varjella sukkia tai pelätä kylmiä lattioita. :)


- kutomista. Olin koulussa melko huono käsitöissä ja etenkin kutomisessa, joten asetin itselleni taitoihini nähden melko suuren haasteen kun päätin kutoa siskolle joululahjaksi kaulahuivin. Tähän mennessä homma on sujunut yllättävän hyvin ja joutuisasti, kun muistaa ottaa kutimet esille aina sarjoja tai leffoja katsellessa. Tosin täytyy myöntää, etten aluksi edes muistanut, miten silmukoita luodaan. Täältä löytyi avuksi hyvät, suomenkieliset ohjeet ja videot. :)


- elokuvien ja sarjojen katselua. Tykkään katsella paljon elokuvia, mutta tuntuu että syksyn aikana sekin harrastus on jäänyt vähemmälle koulukiireiden takia. Nyt aion ottaa vahingon takaisin ja katsoa kaikki hyllyyn kertyneet mutta katsomatta jääneet elokuvat, ja vähän muitakin! Huomasin tänään, että joulun aikaan tykkään katsella sellaisia leffoja, jotka olen jo nähnyt. Ja etenkin englantilaiset elokuvat ovat kuumaa kamaa, saa suositella hyviä! Pari vuotta sitten katsottiin iskän kanssa Bridget Jonesit, Wimbledonit, Notting Hillit ja kaikki muut ihanat brittileffat joululomalla. Meihin ainakin uppoaa paremmin brittihuumori ja jotenkin leffoissa on sellaista lämpöä, mitä harvoin löytää amerikkalaisista elokuvista. Love Actually on muodostunut meidän perheessä jouluperinteeksi, se katsotaan jouluaattona aamusaunan jälkeen, ennen lahjojen avaamista ja jouluateriaa. 


- rauhallista oleilua. Meillä äiti laittaa aina koko talon ihanan jouluiseksi, ja lomalla tekeekin mieli vain oleskella kotona ja nauttia eri huoneiden tunnelmasta. Arkisin ehdin kotikotiin vain joka toinen viikonloppu ja silloinkin yöt kuluvat töissä, nyt joululomalla aion ehtiä nauttimaan perheen seurasta ja omasta kodista oikein säästöön asti! 


- musiikin kuuntelua. Opiskelijakämpällä aika kuluu niin tiiviisti koulukirjojen parissa tai leffojen/sarjojen kanssa rentoutuessa, etten oikeastaan löydä aikaa musiikin kuuntelemiselle. Senkin puutteen aion korjata joululoman aikana. Omia joulunajan lemppareita on jo vuosia ollut Hansonin joululevy "Snowed In" sekä viime vuonna löytynyt upea Corrinne May, jonka joululevyn nimi on The Gift. Hyvän näytteen Corrinnen taidoista voi kurkata tästä youtube-videosta, suosittelen! Äiti oli hankkinut Spotifysta sen version, jossa lauluja saa kuunnella lukemattomia kertoja ilman mitään aika- tai kertarajoituksia, joten sitäkin aion ehdottomasti hyödyntää. :)


- lukemista. Tenttien takia olen joutunut jättää sivuun ison pinon lukemista odottavia kirjoja ja lehtiä, joihin aion myös paneutua loman aikana. Tämän suunnitelman ajattelin myös yhdistää musiikin kuuntelemiseen ja sohvalla lököilyyn. :) Kuvasta löytyy muutamia hankkimiani kirjoja, joiden lukemista odotan sormet syyhyten. Tähän mennessä Nina Garcian kirjat eivät ole tuottaneet pettymystä, ja tilasin Amazonista luettavaksi myös muita muoti- ja tyyliaiheisia kirjoja. Ensimmäisenä aion kuitenkin tarttua David Nichollsin "One Day" -kirjaan, joka on ollut luettavat-listalla jo pitkään, ja jonka haluan ehdottomasti lukea kirjana ennen leffan katsomista. Kesästä asti puheena on myös ollut pikkuveljen kanssa, että siirrymme seuraavaan Potter-kirjaan (Salaisuuksien kammio) ja luemme sen yhdessä ääneen toisillemme. 


- lepäilyä, rentoumista, nukkumista ja oleilua. Etenkin viimeinen kuukausi on ollut rankkaa tentteihin lukua, joten nyt aion ladata akkuja kevättä varten. Tällä hetkellä haaveissa häämöttää vapaapäivä, jonka aikana saa syödä hyvää ruokaa, lukea hyvää kirjaa tai katsoa elokuvia, käydä vähän reippailemassa raikkaassa ulkoilmassa ja nukkua makeat päiväunet. Rentoilussa aion ottaa mallia meidän kissoista, joille ei tuota mitään vaikeuksia viettää suurinta osaa päivästä sängyllä torkkuen. :) Mulle joululoma on oikeastaan vain lomaa koulujutuista, sillä työvuoroja löytyy pelkästään jouluaaton ja uuden vuoden väliseltä ajalta viisi kappaletta. Pitää vain yrittää rentoutua sitten päivien aikana, ja onneksi mulla on kiva työ jonne on ihan hauska mennä minä päivänä tahansa. :) 


Yritän muistaa raportoida tavoitteiden saavuttamisesta tai saavuttamattomuudesta, ainakin katsotuista leffoista ja luetuista kirjoista voisin kirjoitella.  Miten te aiotte viettää joululomaa vai onko teillä sellaista ollenkaan? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti