lauantai 14. tammikuuta 2012

Asuntomessut 2011: Tiileri-koti Matalaenergiatalo (kohde nro 26)

Nämä kuvat tulevat nyt todella myöhässä, mutta toisaalta ei kai sisustuskuvissa ole parasta ennen -päiväystä? :) Kävin viime kesänä elämäni ensimmäistä kertaa asuntomessuilla, kun ne kerran näinkin lähellä järjestettiin. Kiersimme koko alueen ja lähes jokaisen kohteen (pari jäi välistä) alle kolmessa tunnissa, joten osasta jäi melko heikot mielikuvat. Kamera oli kädessä koko päivän, ja kuvia on nyt koneella tallessa lähes 500 kappaletta. Ajattelin nyt esitellä teille niitä kohteita, joista jäi jotain erikoista mieleen. 

Ensimmäisenä esittelen kohteen numero 26, Tiileri-koti Matalaenergiatalon. Talon ulkoasu ei ole yhtään mun makuun, mutta sisällä oli pari juttua joista tykkäsin kovasti. Pihakin on vähän vaisun näköinen ainakin tien puolelta. 


Upeinta tässä talossa oli mun mielestä tuo mieletön olkkarin seinä, joka on kokonaan yhtä suurta taideteosta. Näistä kuvista ei tule kovin hyvin esiin seinän eläväpintaisuus, kuviot oli kuin laastilla ja betonilla tehdyt ja jälki ei todellakaan ollut tasaista. Tykkään olohuoneesta muutenkin, sävyt sopivat yhteen mutta sohvatyynyillä on rikottu liian harmonista lopputulosta. Varsinkin yksinkertaiset valkoiset kattolamput pääsevät oikeuksiinsa, kun seinä ja lattiat eivät ole samaa väriä.


Talon keittiöstä sen sijaan en tykännyt. Se on kuin muureilla ympäröity, ja kaikki on liian samansävyistä keskenään, ja vielä tuollaista mudanväristä. 


Yksi makkareista oli tehty kirjastohuoneeksi. Tykkäsin huoneen hengestä, vaikka todellisuudessa tällainen huone varmaan jäisi melko vähälle käytölle. Kirjahyllyt olivat tyyliin sopivat, mutta jotenkin huone ei istunut samaan linjaan muiden talon tilojen kanssa, ja ehkä huonetta olisi muutenkin voinut tehdä modernimmaksi vaikka kirjastohenkisyyden olisi säilyttänytkin. Myöskään tuollaisille taljamatoille en ole koskaan lämmennyt. Katosta lattiaan yltävä ikkuna tuo ihanasti valoa, mutta voisi hankaloittaa huoneen sisustamista käytännössä.


Toinen makkari oli laitettu työhuoneeksi. Tämä jäi jotenkin vähän tyhjäksi eikä henkinyt yhtään kodikkuutta, vaikka värit ja kuosit ovatkin jossain määrin mieleeni. Työpöytä on hauskasti rakennettu, mutta saattaisi käytännössä olla vähän hankala epätasaisine pintoineen. Tykkään huoneen matosta ja lattiatyynyistä, vaikka taitaisivat "oikeassa elämässä" olla vähän tiellä. :)


Kolmas makkari oli tyttären huone. Tästä en hyvällä tahdollakaan keksi oikein mitään kivaa sanottavaa, ei vain ole yhtään omaan makuuni.


Talossa oli sekä sisäsauna että pihasauna. Tämä on kuva kylppäristä ja sisäsaunasta. Tykkään isosta suihkusta katonrajassa ja allaskaapista, mutta käytännössä pitäisi suihku varmaan erottaa muusta tilasta lasiseinällä tai suihkuverholla, ettei koko huone kastuisi suihkutellessa. :) Lattialla oleva matto on siinä suojaamassa pintoja messuvierailta eikä tietenkään toimisi käytännössä, mutta mun mielestä se sopisi väriensä puolesta kylppäriin kivasti, ja toisi hauskan raidan lattiaan. :D


Sitten vielä kuva pihasaunasta. Tykkään tummista pinnoista ja sellaisesta mökkitunnelmasta. Moderni kiuas tuo hauskan säväyksen muuten melko perussaunaan.


Lisää kuvia tästä kohteesta löytyy mm. Coconut White -blogista (rullatkaa postausta melko pitkästi alaspäin), kannattaa kurkata jos kiinnostaa. Padmerinen kuvista näkyy vielä useampia huoneita talossa, mm. kiva terassi poreammeineen ja vanhempien makkari, joita itse en tullut kuvanneeksi.

Mä en voisi kuvitella itseäni asumassa tässä talossa, mutta olohuoneen seinä on kyllä ideana juurtunut nyt syvälle. :) Sisustus oli onnistunein olkkarissa kun taas makkarit näyttivät siltä, että ne oli suunniteltu vain messuja varten, ei todellista elämää silmällä pitäen. Pisteitä kuitenkin siitä, että oltiin uskallettu tehdä jotain hieman erilaista, niin moni messukohde oli makkareiden osalta keskenään niin samanlaisia, että näin jälkikäteen on vaikea muistaa mikä makkari kuului mihinkin taloon.

Talon sisustuksen on suunnitellut kokkolalainen Mervi Reini, jonka sisustussuunnittelufirma Innostavan sivuja voi käydä kurkkaamassa täältä.

Oliko tässä kohteessa jotain mikä näytti kivalta teidän silmään?


Kuvat http://www.asuntomessut.fihttp://www.asuntomessuopas.fi, itse kuvatut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti