torstai 12. tammikuuta 2012

Haaveita Alvhemmin sivuilta

Rakastan omaa pikku yksiötäni, mutta siinä on muutama puute: vaatteille ei ole säilytystilaa juuri nimeksikään. Olen yrittänyt ratkaista ongelmaa kahdella lipastolla ja yhdellä vaatetangolla sekä sijoittamalla osan henkarivaatteista eteisen naulakkoon, mutta nyt kaikki henkarivaatteet pölyttyvät ollessaan koko ajan "paljaina". Lisäksi asuntoni tuntuu hieman ahtaalta, kun siellä oleskelee lähes koko ajan kaksi ihmistä. Pieni miinus tulee myös siitä, että kämpässä ei ole parveketta, vaan petivaatteet ja matot on raahattava alas kymppikerroksesta asti tuulettamista varten. 

Olenkin tullut siihen tulokseen, että kämppäni olisi mulle täydellinen, jos siinä olisi edes pieni makkari tai (iso) vaatehuone. :) Lisäpisteitä tulisi myös parvekkeesta. 

Tässä tulee nyt melkoinen pläjäys kuvia, jotka inspiroivat mua. Kaikki kuvat on Alvhem-kiinteistöfirman sivuilta. Lähes kaikissa Alvhemmin myymissä asunnoissa on ihanat lautalattiat, joko valkoisena tai mustana. Tulevaan kotiini haluaisin ehdottomasti lautalattiat, mutta väristä en vielä ole varma, myös puun oma väri on musta kaunis... 

Ekassa kuvassa on juuri mainitsemani lautalattiat. Eniten kuvassa inspiroi kuitenkin se, että makkariin mahtuu myös kiva työpöytänurkkaus, jossa mahtuisi tekemään omia juttujaan ja levittämään materiaalit esille pidemmäksikin aikaa. Tällä hetkellä joudun keräillä kaikki kamat kasaan päivittäin, sillä sama pöytä toimii mm. ruoka-, opiskelu- ja datailupöytänä. :)


Tässä onkin sitten koko huone omistettu töille ja harrastuksille. Tykkään siitä, miten työpöytä on aseteltu vinoon ja siitä miten iso itse pöytä on. Myös työtuoli on kivan vanhanaikainen (tosin sen mukavuus ja ergonomisuus onkin sitten asia erikseen). Ja tuo musta lamppu on tosi jees!


Sitten vähän terassihaaveilua. Miettikääpä kuinka kiva olisi nauttia aamiainen, välipala, illallinen tai iltapala omalla terassilla katsellen kaupungin kattojen yli! Aika harvoin Suomessa sellaiseen on mahdollisuus, mutta terassi olisi kiva myös ihan käytännön asioiden takia: petivaatteiden ja mattojen tuuletus onnistuisi helposti, ja sisätiloihin saisi nopeasti raitista ilmaa oven kautta. Bonuksena saisin laittaa kynttilän palamaan lyhtyyn talvisin. :) Itse luultavasti valitsisin lasitetun parvekkeen, kunhan lasit saisi hyvin auki tai jopa kokonaan sivuun lämpiminä päivinä. Lasit toisivat parvekkeelle lisää käyttäaikaa jopa kuukausia, ja asunto saisi siitä yhden lisähuoneen koko kesän ajaksi. Omalle parveelle haluaisin ehdottomasti tuoleja tai mieluiten ihan kunnon sohvan, jossa voisin lököillä ja lueskella. :) Myös matto lattialla olisi ehdoton hankinta.


Tulevassa asunnossani yksi tärkein asia on valoisuus. Tämä on meillä suvussa kulkeva asia, emme viihdy pimeissä huoneissa vaan haluamme sisään niin paljon luonnonvaloa kuin mahdollista. Allaolevassa kuvassa on paljon kivaa (pöytäryhmä, lattiat, lamppu!), mutta valitsin sen mukaan juuri kaappien oviin lankeavan upean valon takia. 


Tässä kuvassa rakastan sitä, miten keittiöstä avautuvat ovet parvekkeelle. Myös huoneen avaruus on kivaa, samoin haluaisin kovasti omakseni tuollaisen pyöreän pöydän ja nuo tuolit. En ennen tykännyt yhtään tuollaisesta tyylistä, mutta nyt valkoiset tuolit näyttävät raikkailta ja olen huomannut himoitsevani pyöreää ruokapöytää.


Vaatehuone! Tai ainakin pieni erillinen tila, johon kaikki vaatteet saisi hyvään järjestykseen ja valkoisten verhojen avulla piiloon katseilta (ja pölyltä!). Tällainen ratkaisi olisi oikeasti tosi kiva, tavallaan walk-in-closet mutta toteutettuna pienempään tilaan, kun komeroon ei tarvitsisi itse asiassa mahtua astumaan sisään. :) 


Tässä kuvassa on paljon kohdallaan. Kakluuni on ihana ja polttopuut tuovat asuntoon kodikkuutta. Omaan kotiin haluaisin ehdottomasti takan tai kakluunin, ja toimivan sellaisen! Olohuoneesta näkee ruokailuhuoneeseen ja jopa sen taakse jäävään makkariin asti - ihanan avaraa. Musta, moderni ruokailuryhmä tuo kivan kontrastin valkoiselle kakluunille ja puulattialle.


Tämä on kuva samasta kämpästä kuin edellinenkin, eli siis olkkarista näkyvä makkari. Tykkään yksinkertaisesta sängystä, kummallisesta lampusta ja lattiasta, mutta etenkin suurista ikkunoista ja työpisteestä. Isoista ikkunoista tulvii valoa, mutta huoneen saa kätevästi pimennetyksi yksinkertaisilla verhoilla. 


Tässä on vähän samantapainen makkari toiselta päin kuvattuna. Erotuksena on mustat lattiat ja yksinkertainen kattolamppu. Rakastan tuollaisia kaksoisovia, ja ihanaa miten ne avaamalla asunnosta saa todella avaran. 


Tällainen makkari olisi unelma: kirjat käden ulottuvilla ja sängynpääty vasten ikkunaa, joten taivasta voi katsella viimeiseksi ennen kuin sulkee silmänsä. Ikkunat ovat ihanan vanhanaikaiset, ja ne saa pimennettyä rullaverholla, joka on päivisin lähes huomaamaton.


Viimeinen kuva! Tästä huoneesta ottaisin tiiliseinän ja mustalla johdolla varustetun valosarjan. Myös seinän vieressä lojuva iso laukku olisi kiva! ;) 


Mikä teidän nykyisessä asunnossa tai huoneessa on vikana, mitä muuttaisit? Mitä teidän unelmien kodista pitää ehdottomasti löytyä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti