torstai 14. helmikuuta 2013

Ystävänpäiväleffoja!

Hyvää, hauskaa, ihanaa, lämmintä ja positiivista ystävänpäivää! Tai sitten vain ihan tavallista torstaita. :) Mä en ole koskaan ollut kova viettämään ystävänpäivää, ja tänäkin vuonna päivä menee talousmatikan luennolla ja illasta sitten pyhitän 4 tuntia Jyväskylä-Kokkola-bussissa istumiseen. :D

Ajattelin kuitenkin tehdä jotain erilaista postausta ystävänpäivän kunniaksi, ja päädyin leffavinkkeihin. Yritin jättää pois ne ihan kaikkein itsestäänselvyydet kuten Titanicit, Notting Hillit ja The Notebookit, mutta on joukossa silti varmasti monta aika varmaa nakkia. Valinnassa painotin pääasiassa omia mieltymyksiä, mutta yritin myös ottaa mukaan sellaisia vähän tuntemattomampia leffoja. Jaoin leffat kolmeen kategoriaan, mutta en tiedä kuinka hyvin siinä onnistuin; mua naurattaa nyt jo nuo kategorioiden nimet. :D Linkit vie perinteisesti IMDB:n sivuille.


Romanttiset leffat - yksin tai seurassa

Nämä olisi sellaisia leffoja, joita voisi katsella joko yksin tai rakkaimman kanssa. Mikään näistä ei ole ehkä perusjäppisen lempparileffa, mutta jos tytöt saisi tänään valita leffan... :) Yksin näitä pitäisi ehdottomasti katsoa viltin alta ja herkkujen keskeltä! 

Wimbledon on hauska, ainakin osittain englantilainen leffa. Juoni ei ehkä ole maata mullistava, mutta Paul Bettany on ihana. 
Romeo + Juliet on todellista rakkausdraamaa, ja Leonardo DiCaprio ja Claire Danes vielä niin nuoria. Jokainen taitaa tietää juonenkulun, mutta muuten leffa ei ole ehkä se perinteisin romanttinen komedia.
The Vow on sitten vähän uudempi leffa. Mikään leffa ei ole turha, jos siinä esiintyy Channing Tatum, ja mä ainakin tykkään Rachel McAdamsista. Leffa perustuu ainakin jossain pääsin tositapahtumiin, mikä tekee siitä entistä söpömmän. Before Sunrise (suom. Rakkautta ennen aamua) on kuvattu vähän eri tavalla kuin useat nykyajan leffat. Paljon "tajunnanvirtakeskustelua" ja pitkiä otoksia, ei koko ajan vaihtuvaa kuvakulmaa. Juonenkäänteitä ei ole hirveästi, mutta tunnelmaa sitäkin enemmän. Jos ei malta lopettaa tähän, voi perään katsoa leffan jatko-osan Before Sunset (suom. Rakkautta ennen auringonlaskua). 
August Rush on varmaan isolle yleisölle tuntemattomampi leffa. Elokuvassa on kaunista musiikkia ja suloinen tarina, ei mikään ihan perinteinen rakkaustarina. Suosittelen!
A Lot Like Love ei taida olla mikään arvostelumenestys, mutta mä olen nähnyt tämän leffan ainakin 4 kertaa ja se on yhä hyvä. :) Lavasteet ja puvustus on mukavaa. 
Crazy/Beautiful on ihana! En tiedä mikä siinä vetoaa muhun, mutta tämä on aina ollut mun lempparileffoja. Tarina ei ole elämää suurempi, mutta ehkä siksi juuri aika uskottavakin. 
Dear John on kaikille Tatum-faneille tuttu, mutta olihan se tähän listaan pakko lisätä. Molemmat pääosan näyttelijät tekevät hyvät roolit, musiikki on mukavaa ja kaikki kohdallaan täydellisen romanttiseen leffaan. 
Love and Other Drugs ei olisi ehkä niin hyvä ilman loistavaa pääparia. Jokin tässä leffassa vetoaa muhun, ja on kyllä vähintäänkin perushyvä romanttinen leffa. 


Näitä pojatkin kestävät

Nämä mun kategoriat ovat kyllä rankkaa yleistystä sen suhteen, millaisista leffoista tytöt ja pojat tykkäävät. :D Joka tapauksessa, nämä olisivat sellaisia leffoja, joissa on romantiikkaa, mutta joista löytyy myös sitä jotain muutakin, mikä voisi saada pojatkin suostumaan leffailtaan ystävänpäivänä. :)

Knocked Up on varmasti monille tuttu, mutta ainakin jos sitä ei ole juuri viime viikolla katsonut, se kestää mun mielestä toisenkin katselukerran. Huumori naurattaa sekä miehiä että naisia ja leffassa on aika hyvä tasapaino romantiikka- ja huumorijuttujen kesken. Ilman symppistä Seth Rogenia tämä leffa ei olisi näin hyvä.
A Good Old Fashioned Orgy ei ole ihan sitä mitä nimen perusteella kuulostaisi, vaikka tavallaan nimi on kuvaava. :D Mun makuun tämä oli sopivan leppoisa ja hauska leffa, josta pojat löytävät varmaan yhtä paljon hauskoja kohtia kuin tytötkin.


Crazy, Stupid, Love (suom. Hölmö hullu rakkaus) on jokaiselle tuttu vähintäänkin nimeltä. Mä olen täällä blogissakin maininnut, miten luulin tätä leffaa paljon todellisuutta huonommaksi. Oikeasti tämä on yksi parhaita kevyemmän kategorian leffoja viime vuosilta: sopivassa suhteessa huumoria, lämpöä ja juonenkäänteitä.
Bend It Like Beckham (suom. Parempi kuin Beckham) on hieman vanhempaa tuotantoa. Onhan tämä leffa enemmän suunnattu tytöille, mutta leffassa on myös paljon huumoria, joten ehkä pojatkin jaksaisivat seurata tätä. Mä tykkään kulttuurien sekoittelusta ja englantilaisuudesta tässä leffassa. Ja onhan leffassa myös Jonathan Rhys Meyers. ;)


Tyttöjen kesken

Nämä olisivat sitten tyttöporukalla katsottavia elokuvia! Suomalaiseen ystävänpäivään sopisi oikeastaan paremmin ilta ystävien kanssa, kuin pelkkää pariskuntana kiehnäämistä. Näistä leffoista löytyy romantiikkaa, mutta eritoten girl poweria, hyvää meininkiä ja komeita miehiä! ;)

Dirty Dancing on näistä leffoista vanhinta vuosimallia. 80-luvun tyyliä, musiikkia, tanssia, romantiikkaa.. Kuulostaa mun makuun sopivalta tyttöporukan ystävänpäiväleffalta.
Magic Mike taitaa olla jokaiselle tytölle tuttu leffa, mutta kyllähän se on paikkansa listalla ansainnut! 
Hairspray on hauska kuvaus 60-luvusta, siinä on hyvää musiikkia ja rooleissa mm. John Travolta naisena. Mun makuun siis hauska leffa!


Miss Congeniality (suom. Miss Kovis) on niin perinteinen tyttö-hömppä-leffa, että se on jo hyvä. Sandra Bullock on mun mielestä ihana epätyttömäisenä agenttina, juoni on viihdyttävä ja huumorikin ihan hauskaa. 
Mamma Mia! -leffa on pullollaan klassikkobiisejä Abbalta, joiden mukaan voi hengata ja laulaa sohvalta. Maisemat ovat upeita ja saavat aikaan intoa suunnitella ensi kesälle lomareissua Välimeren äärelle.
10 Things I Hate About You on perinteinen teinihömppäleffa, mutta hyvä sellainen. Näyttelijäkaarti on kuitenkin hauskaa katseltavaa etenkin yli 10 vuotta myöhemmin. 


Siinä olisivat mun leffavinkin ystävänpäiväksi! Kirjoitelkaa kommenttiboksiin teidän vinkkejä ja kommentoikaa mun valintoja!

Kuvat: 


1 kommentti:

  1. Pakko myöntää, että eilen sen jälkeen kun sain tämän postauksen valmiiksi aamua varten, laitoin Magic Miken pyörimään! :D

    VastaaPoista