keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kesä tuli ja kesä meni :) - osa 4

Tänä kesänä tuli myös syötyä - ja tosi hyvin tulikin! Nyt olisi vähintäänkin pari kesäkiloa karistettavana, mutta taisi se olla sen arvoista... :)


Isän luona me järkättiin kahdet grillibileet, jotka olivat molemmat menestyksiä. :) Tarjoilut olivat melko yksinkertaisia (grillivartaita, salaattia, jälkkäriä) mutta tuntuivat maistuvan kaikille, eikä kenenkään tarvinnut raataa keittiössä enää vieraiden saavuttua. Iskän valtavalle, lasitetulle parvekkeelle mahtui koko lähes 20-päinen vierasjoukko, ja ilmatkin hellivät meitä molemmilla kerroilla. Pimeän tultua sytytettiin alapihalle pihatulet suljettiin lasi-ikkunat, parvekkeella tarkeni yömyöhään. 


Tuoreista mustikoista leivottua piirakkaa ei voita mikään. :) Paitsi ehkä tuoreet mansikat. Varsinkin mansikoita tuli syötyä - ja paljon!


Tänä kesänä opin myös syömään sushia! Ja se on ihan totta mitä joka paikassa toitotetaan - siihen tulee hirmuinen himo. :) Puikkojen käyttö on vielä hieman hakusessa, mutta yritän kovasti harjoitella (eli siis on ihan sallittua hakea sushia parikin kertaa viikossa eikö, ihan harjoituksen takia?). Kokkolassa on vain yksi sushipaikka, mutta ainakin tällaiselle vasta-alkajalle on se oikein passeli eikä todellakaan hinnalla pilattu (ainakin mitä olen omia pieniä vertailujani tehnyt). Myös henkilökunta on aivan ihanan ystävällistä! :)

Jyväskylässä olen tälle syksylle vasta kolmatta viikkoa, joten täällä olen ehtinyt testaamaan vasta Mestarin herkun valmiit sushi-rasiat, jotka on kyllä tosi näppäriä ja oikein makoisia! :)


Mun synttäripäivänä sisko ja äiti raahasi kaupasta hirrrrmuiset kassit ruokaa ja alkoivat kokata. Lopputuloksena oli ehkä parhaita makuja, joita olen ikinä saanut maistella. Sisko oli löytänyt jostain kokkailukirjastaan ohjeita erilaisiin tapas-tyylisiin pienempiin ruokapaloihin, joita me sitten tehtiin monia erilaisia. Jälkkäriksi oli naurettavan iso kulho täynnä erilaisia hedelmiä ja suklaapaloja. Voi nam!!

Sitten mulla olisi vielä pari sekalaista kuvaa tältä kesältä. En kehtaa tehdä niistä enää omaa yksittäistä postaustaan, joten ämppään ne nyt tähän samaan. :)


Mun yksi "tavoite" tälle kesälle oli nautiskella monien kirjojen parissa. Talvisin huomaan, että mieluummin nollaan päätäni yliopistopäivän jälkeen leffojen tai sarjojen parissa, ja kirjojen lukeminen jää harmittavan vähälle. Kesän aikana sain täytettyä tavoitteeni ja luettua monta mukavaa, kevyttä, koskettavaa ja hauskaa kirjaa. Enimmäkseen luin melkoista hömppää, mutta ainakin otin sen kielikylvyn kannalta ja luin kirjoja englanniksi. Mike Gayle on edelleen yksi mun lempparikirjailijoista tuolta hömppä-puolelta: kiinnostavia hahmoja, Lontoon ja Britannian maisemia ja paikkoja, romantiikkaa ja huumoria - miehen näkökulmasta!


Kesällä pääsin katsomaan melko paljon paikallisjalkapalloa. Siskon poikaystävä pelailee jalkkista ammatikseen, joten olihan se melkeen perhevelvollisuus käydä seurailemassa kotipelejä! :) Jotenkin tuollaisissa kotikaupungin peleissä tulee miellyttävällä tavalla sellainen olo, että Kokkola on juuri sopivan kokoinen. Niin pieni, että jokainen tapaa tuttuja katsomossa, että kaikki tietävät pelaajista ja heidän perheistään ja yleisö muodostaa jollain tapaa yhteisön. :)


Oli ihanaa vietellä aikaa ihan rauhassa sekä äitillä että iskällä. Tämä kuva on iskän takapihalta, johon aurinko paistaa kauniisti vielä pitkälle iltaankin. Mun molempien kotien terassit on sillä tavalla hyvin sijoitettu, että niihin paistaa aurinko käytännössä koko päivän, ja ne ovat tuulelta suojassa. Siis täydellisiä paikkoja varsinkin tällaisenä ei-niin-lämpimänä kesänä. :)


Tämän kauniin ruusun mummu oli poiminut mulle synttärilahjaksi omasta pihastaan. <3 Voi kun nyt tulikin taas ikävä mummua ja pappaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti