lauantai 22. syyskuuta 2012

Neuleita alle 70 eurolla

Mun on vaikea ymmärtää, miksi niin monet haluaa maksaa suuriakin summia (tai edes pieniä!) neuleista, joiden materiaalilappu on pelkkää tekokuitua. Täys- tai melkein täysin tekokuituiset vaatteet hikoiluttaa, alkaa haista helpommin, pistelee, menettää muotonsa ja nyppyyntyy luonnonmateriaalisia vaatteita helpommin. Tai näin mun empiiriset tutkimukset osoittavat! :D

Mä en osaa ostaa enää ollenkaan vaatteita kurkkaamatta materiaalilappua, ja neuleen pitää olla kyllä todella erikoinen että sen ostan, jos yli puolet materiaalista on tekokuitua. Joskus sekoitusvaatteet ovat kivoja, esimerkiksi täysin villainen neule on jo niin lämmin että arkikäytössä sillä tulee usein liiankin kuuma. 

Halusin näyttää, että materiaalitietoja tiiraamallakin voi löytyy kohtuuhintaisia ja kivoja neuleita. Luonnonmateriaaliset tuotteet eivät välttämättä ole sen kalliimpia kuin tekokuituisetkaan, vaikka monet niin ajattelevat. 

Todistusaineistoksi keräilin tähän muutaman kollaasin verran neuleita eri verkkokaupoista. Näiden pitäisi kaikkien olla melko helposti saavutettavissa (toimitetaan Suomeen tai löytyy kauppa Suomesta). Verkkokauppoja selatessa mulla oli kolme kriteeriä: 
1) vähintään 50% materiaalista on luonnonmateriaaleja (esim. villa, puuvilla, pellava) 
2) neule maksaa korkeintaan 70e
3) ja tietysti että se näyttää ainakin mun silmään kivalta :)

Kirjasin kollaaseihin kaupat ja noin-hinnat sekä merkkailin tapani mukaan myös omat kaikista lemppareimmat sydämellä. Nyt jokainen kurkkaa tästä lähin kaupassa materiaalitiedot jo ennen kassaa! ;)


2 kommenttia:

 1. Mää oon kans alkanu aina tarkistaan mitä matskua etenkin neuleet on enkä ostaa enää mitään muovineuleita haha :-D Tuo toiseksi ylimmän rivin keskimmäinen Topshopin neule on iiihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis en voi tajuta miten jotkut ihmiset ei välitä yhtään neuleiden materiaalista! :D Tekokuituiset hikoiluttavat ja ovat sähköisiä jajaja.. hyi :D
   Tuo mainitsemasi neule on kyllä söpö, tykkään kun se ei ole pinnaltaan aivan tasainen. :)

   Poista