maanantai 4. maaliskuuta 2013

Hiihtolomalla hiihtoa

Viime viikkohan oli osassa Suomea hiihtolomaviikko. Meidän yliopistolla asia oli järjestetty niin, että kahta kurssia lukuunottamatta kun kalenteri näytti tyhjää. Elikkä siis todella typerästi; mun mielestä joko kaikki kurssit olisivat tauolla, tai sitten ei mikään. Nyt oli pakko palata Jyväskylään muutaman hassun luennon takia. Ja perjantaina oli tosiaan talousmatikan tentti. Ennen Jyväskylään paluuta ehdin kuitenkin viettää hieman pidennetyn viikonlopun Kokkolassa. Torstai-illan tiistaiaamun välillä ehdinkin kyllä tehdä kaikkea kivaa ja käydä yhden yön töissäkin. Sunnuntaista maanantaihin me lähdettiin äidin ja nuorempien sisarusten kanssa mummolaan Lohtajalle. Siellä sielu lepää. Heti sunnuntaina hiihtopureman saaneet pikkusisarukset pakottivat mutkin monoihin ja ladulle. Olin viimeksi hiihtänyt 5. luokalla, eli noin 13 vuotta sitten. Yllättävän hyvin hiihto kuitenkin sujui, vaikka sauvatkin olivat ihan liian lyhyet. Mummolan metsissä oli hauska hiihdellä omaan tahtiin, ja pari plussa-astetta sekä auringonpaiste eivät tehneet päivästä yhtään huonompaa.  :)


Maanantaina käytiin vielä hiihtoradan kodalla paistamassa makkaraa ja saatiin seuraksi tuollainen suloinen koiruli. :) Kyllä perinteinen makkara sinapilla vaan maistuukin hyvältä, kun on ensin vähän ulkoillut. Ja kun sen makkaran saa paistaa oikeiden liekkien (okei hiilloksen.. :)) päällä ja tuijotella tulta. 


Ollaan pikkuveljen kanssa lueskeltu viimeisen parin vuoden aikana Pottereita, pääasiassa mä olen lukenut ääneen veljelle. Nyt, lopultakin, tuli se hetki, kun Potterien juoni imaisi veljen niin kovasti mukaan, että veli jatkoi lukemista itsekseen sen jälkeen, kun mun kurkku oli jo kipeä ääneen lukemisesta. :)  Kolmoskirjan juoni on kyllä niin jännittävä, että en yhtään ihmettele! Kokkolasta on nyt kantautunut huhuja, että kolmoskirjan jälkimmäinen puolikas imaistiin vuorokaudessa loppuun, ja neloskirja on jo haettu kirjastosta. Luulen, että mun pitää pakata kassiin loput Potterit, kun seuraavan kerran lähden Kokkolaan. :) Mun mielestä Potterit opettaa niin paljon erilaisia asioita, mutta varsinkin ne opettaa rakkauden lukemiseen ja kirjoihin. <3 Mä huomasin, että jo parissa päivässä voi saada ajatukset ihan täysin irti omasta arjesta kun on oikea ympäristö, oikeat ihmiset ja oikeassa suhteessa tekemistä ja pelkkää oleskelua. Niinpä loppuaika kahdesta päivästä meni köllötellessä pitkin mummolaa. Me hoidettiin kissoja, sisarukset mönki ympäri koko ison pihapiirin lumikasat, me syötiin hyviä kotitekoisia ruokia ja juteltiin paljon. Täydellinen minihiihtoloma siis. :)


Oliko teillä hiihtolomaa? Miten te rentoudutte lomalla? Saako lomalla puuhailla jotain tai ottaa itselleen hoidettavia asioita, vai pitääkö lomalla vaan lököillä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti