perjantai 15. maaliskuuta 2013

Perjantain iloja

Hei taas! Nyt on taas päässyt pieni blogitauko hiipimään, mutta katkaistaan se nyt! Eilen ehdin vähän viilata blogin ulkoasua, mm. tein sivupalkkiin omat nappulat Blogilistaa, Bloglovinia ja Pinterestiä varten. Sieltä voi siis klikkailla tämän blogin omalle lukulistalleen tai käydä katsomassa mun Pinterest-juttuja. 

Tänään mun piti mennä aamusta kurkkaamaan yhtä tenttiä, mutta -20C ja puoli seiskan herätys onnistuivat lannistamaan mun innon. Niinpä menen suosiolla uusintaan, ja kyselen kavereilta, millainen tentti oli kyseessä. :) Tentin sijaan olen aloitellut yhtä koulujuttua, johon liittyen luin tänään kiinnostavan artikkelin word-of-mouthista muotiblogeissa. Voi olla, että kirjoittelen aiheesta vielä enemmänkin kunhan pääsen aiheeseen oikein sisälle. 

Koulujuttujen jälkeen aloin siivoilla kämppää, mutta jotenkin ikäänkuin vahingossa päädyin Raxiin syömään. Ähkyhän siellä tuli. Hyvä puoli oli kuitenkin se, että ruokakaupassa käynti syömisen jälkeen oli tosi pikainen ja koriin päätyi vain ihan ne pakolliset jutut. Kaikki ruoka nimittäin näytti tosi ällöttävältä maha niin täytenä. :D Jäi monet herkut kauppaan ja rahat omaan taskuun. Tämä pitäisi pitää ihan yleisenä vinkkinä mielessä itsellä: älä mene kauppaan nälkäisenä. Kotona viimeistelin viikkosiivouksen, ja nyt istuskelen tyytyväisenä olooni viettämässä perjantai-iltaa. Muun muassa nämä jutut saa mut iloiseksi tänä iltana: 

1) pöytälamppu eteisessä. Mulla on molemmilla ikkunoilla pöytälamput, mutta nyt talvella mulla on ollut toisella ikkunalaudalla lisäksi vielä "joulu"tähti-lamppu lisänä. Tänään siivouksen päätteeksi siirsin siltä ikkunalaudalta tuon tavallisen lampun eteisen lipaston päälle. Heti näyttää ennen niin pimeä eteinenkin ihan oikealta huoneelta, eikä vain synkältä nurkalta. Mukavaa. <32) rennot tulevat viikot. Ekan kerran tänä vuonna jätin yhden suunnittelemani kurssin pois, ja vaikka kurssi sinänsä ei ollut kuin 3 opintopisteen kielikurssi, tuntuu kuin iso taakka olisi nostettu mun harteilta. Mulla tulee kuitenkin tänä vuonna yli 70 opintopistettä, ja ei yksi 3 op:n kurssi enemmän ensi vuonna maailmaa kaada. :) Nyt ei ole inhottavia kasin aamuja kuin yksi per viikko! :) Ensi viikon lopulla lähdenkin sitten Kokkolaan pääsiäislomalle, joka meillä yliopistolaisilla kestää koko viikon 13. Loma tulee tarpeeseen! 


3) kiinnostava iltalukeminen. Tämä Kate Mossista kertova kirja mulla on ollut jo varmaan vuoden päivät, mutta jotenkin en ole saanut aikaiseksi aloittaa lukemista. Nyt olen kuitenkin jo ihan hyvässä vauhdissa, ja on kyllä mukavaa tietää lisää näinkin tunnetusta ihmisestä. Toinen keskeneräinen kirja mulla on Grace Kellyn elämänkerta, joka on sekin aika kiinnostava, vaikka ei ehkä kirjallisuuden huipputeos olekaan. 


4) inspiraatiokansiot. Kaivoin hyllystä kaksi melkein ylipursuavaa kansiota, joihin olen keräillyt inspiraatiojuttuja lehdistä jo monta vuotta aiemmin. Ajattelin viikonlopun aikana lueskella vanhoja juttuja läpi ja ehkä jopa jatkaa projektia. Voisin vaikka tehdä ihan oman postauksen näistä kansioista, niin kivat ne mun mielestä on. :)Nyt taustalla pyörii vielä Voice of Finland (Inga voittoon!), mutta sen jälkeen ajattelin sulkea telkkarin ja keskittyä puuhailemaan jotain muuta mukavan musiikin tahtiin. Kirjojen lueskelu, inspiraatiokansion selailu tai blogijuttujen värkkäily ovat kaikki varteenotettavia vaihtoehtoja. :)

Mikäs tekee teidän perjantaista mukavan? 

2 kommenttia: