sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Kalapihvejä ja juuresmuusia

Mulla oli perjantai koulusta vapaata, ja kuten tässä postauksessa kerroinkin, olin reipas ja kokkailin ihan kunnolla ruokaakin pitkästä aikaa. Ajattelin jakaa teidän kanssa nämä ruokaohjeet, sillä ovat tosi helpot ja maukkaat, ja ehkä tuovat vähän vaihtelua ihan niihin perus-jauhelihakastike-arki-ruokiin. :)

Kalapihvien ohjeen lainasin täältä, kiitos hyvästä reseptistä! :) Mä tein muuten kaiken tuon ohjeen mukaan, mutta valitsin pelkän kermaviilin (vaihtoehtona oli kerma), ja ennen paistamista pyöräytin pihvit vielä korppujauhoissa. 800 grammaa kalaa oli melko paljon ja pihveistä riittää meille useammaksi päiväksi, eli jos vain yhden päivän ruokaa haluaa ja parille-kolmelle ihmisille, kannattaa puolittaa ohje ihan surutta. Tosi helppoja ja maukkaita pihvejä! Ja jos kalan maku ei hirveästi miellytä, niin ainakin mulla se menee tässä muodossa parhaiten alas. :)


Toisen ohjeen olen saanut ystävältäni, ja raaaakastan tätä muusia! Tähän mulla on vain aines- ja tehtävälista, en osaa sanoa mitään määriä. Elikkäs ensin kattilaan laitetaan keittymään kuoritut ja pilkotut porkkana- ja lanttu/nauris-palat. Niillä kestää kauemmin keittyä pehmeiksi, joten ne saa vähän varaslähdön verrattuna muihin ainesosiin: perunoihin ja bataattiin. Ne siis kuoritaan ja pilkotaan samalla tavalla ja laitetaan muiden joukkoon kiehumaan esimerkiksi 10 minuuttia myöhemmin. Palojen koolla ei ole sinänsä väliä, mutta mitä pienemmäksi pilkot, sitä nopeammin ne keittyvät pehmeiksi. 

Kun kattilan sisältö on pehmeää ja sopivaa muussattavaksi, kaadetaan keitinvesi pois ja muussaillaan kaikki mössöksi. Sitten sekaan vähän ruokakermaa ja mausteita, mä laitoin pippuria ja suolaa. Myös voita voi laittaa nokareen jos tykkää. :) Tätäkin on helppo tehdä kerralla suurempi satsi, ja lämmittää seuraavina päivinä kattilasta sopiva annos. 

Kalalle kastikkeeksi sekoittelin purkilliseen kermaviiliä vähän kuivattua tilliä, sitruunapippuria ja suolaa ja annoin maustua ruoanlaiton ajan jääkaapissa. Seos ei sinänsä maistu paljon miltään, mutta tykkään siitä miten se raikastaa kalaruoan. :)Helppoa ja edullista kotiruokaa! Muussin teko vie vähän kauemmin mitä esim. makaronin keitto, mutta toisaalta kunhan ainekset saa kiehumaan, voi välissä puuhailla jotain muuta. Kalapihvien pyörittely ja paistaminen vie myös hetken, mutta ainakin jos tekee isomman satsin kerralla säästää aikaa sitten seuraavan päivän kokkailuilta. Me syötiin tätä ruokaa sekä perjantaina että lauantaina, ja maistui! :)

Mitä kotiruokia te tykkäätte tehdä? Teettekö yleensä ruokaa useammalle päivällä, vai kokkaatteko joka päivä uudet pöperöt? :)

2 kommenttia:

 1. Ihanaa muussia!! Suosittelen myös kakkospäivälle muussin paistamista pannulla! :)

  Ja kermaviilin vielä hiukkasen sokeria,valkosipulia ja sinaappia,ni avot! koulunherkku kalapuikkojen kans valamis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu, tuota muussin paistamista pitää ehdottomasti kokeilla! Ja kermaviilikastiketta tuohon tapaan myös, meidän oma jäikin vähän raakileeksi. :D

   Poista