lauantai 3. maaliskuuta 2012

Kaupunkikierroksella Jyväskylässä

Me tosiaan tultiin siskon kanssa Jyväskylään jo keskiviikkoiltana, ja siskon poikaystävä liittyi seuraan eilen. Ennen sitä me kerettiin kuitenkin kierrellä kahtena päivänä kaupungilla tyttöporukassa. Tässä vähän kuvia siitä, mitä kaikkea me on nähty ja tehty näinä päivinä. :)


Käytiin katselemassa (ja sisko myös ostelemassa!) koruja Bijou Brigitte -nimisessä korukaupassa, joka löytyy Forum-ostoskeskuksesta. Tykkään tästä kaupasta, sieltä löytyy kaikenlaisia koruja todella kohtuullisilla hinnoilla. Valikoima on paljon suurempi kuin esim. Glitterissä, ja korut on järjestelty mm. värien mukaan. Täältä löytyy myös ihan kunnon hopeakoruja,  "rihkama" ei kiinnosta. 


Sitten puikahdettiin myös viereiseen Ur&Penn-liikkeeseen, jossa mäkään en ollut vielä koskaan aiemmin ehtinyt käymään. Kauppa on avattu Forumiin vastikään. Täältä löytyi samantapaisia koruja kuin Bijou Brigittestä, mutta lisänä paljon erilaisia kelloja. Mä ottaisin tän kuvan kelloista minkä tahansa! Varsinkin ylärivin oikean reunan beiget kellot huutaa mun nimeä. :) Muistaakseni nämä kellot oli jotain 40-50 euron väliltä. 


Seuraavaksi vastaan tuli Aleksi 13, jossa oli menossa varastontyhjennysalennukset. Kävin kuolailemassa Vagabondin hyllyn luona, mutta tällä kertaa mukaan ei lähtenyt kenkiä vaan pari hauskaa toppia. Niistä ei ole vielä kuvaa, mutta voisin yrittää kuvailla viikonlopun ostoksia ihan omaan postaukseensa. Onko teillä joku kenkämerkki, jolta ostatte aina uudet popot kullekin kaudelle? Mulle on käynyt niin, että oon alkanut tsekata aina ekana Vagabondin mallistot, ja yleensä sieltä löytyykin sopivia kenkiä niin kesään kuin talveenkin. Ja hinta-laatu-suhde on mun mielestä loistava.


Aleksi 13:ssa oli myös iiihania lompakkoja ja läppärikoteloita. Hintaa koteloilla oli muistaakseni noin 40€ ja lompakoilla 30-40€. Tuollainen ruskea läppärinsuoja olisi tosi tyylikäs!


Sisko sovitteli muutamaa mekkoa ja takkia Aleksilla, ja toinen mekoista osoittautui aivan upeaksi. Oli muuten rauhallista kierrellä kauppoja torstai-iltana seitsemän paikkeilla, sovituskopeista sai valita mieleisensä ja kassalle pääsi jonottamatta. Aleksilla oli hyvät sovituskopit; tilavat, verho ulottui kopin laidasta laitaan, ison peilin lisäksi oli nurkassa pieni käännettävä ja naulakoita vaatteille tarpeeksi. Bonusta sovituskopin ulkopuolelle asetetusta pallista, jolla sovittajan sisko sai lepuuttaa jalkojaan. :D


Sitten otettiin vähän iltalepoa karvamatolla, äiti kainalossa. ;)


Eilen kaivattiin kesken kauppojen kiertelyä pientä hiukopalaa, ja päädyttiin Troija-nimiseen pikku kebab-paikkaan kaupungin keskustassa. Troija on pieni ja aika karunnäköinen paikka, jonka ruoka varmaan maittaisi paremmin lauantaiyönä kuin shoppailuretkellä. Se kuitenkin täytti meidän senhetkiset vaatimukset: ruoka sopii karppaajalle, sen sai nopeasti ja paikka oli lähellä shoppailupaikkoja. Siskon karppailujen takia meidän vaihtoehdot oli melko rajalliset, ja päädyttiin tilaamaan kebab salaatilla. Isosta annoksesta riitti hyvin kahdelle, mutta kastike ei kyllä ollut mietoa nähnytkään, vaikka sellainen valittiin! Silmät vuotaen ja kurkku polttaen poistuttiin jatkamaan kaupungilla kiertelyä. Jos meillä ei olisi ollut tiukka aikataulu ja muuta menoa, oltaisiin kyllä pyydetty vaikka ilmaiset juomat, kun kastike ei vastannut tilattua. 

Tänään lähdetään näyttämään siskon poikaystävälle, joka ei Jyväskylässä ole koskaan käynyt, vähän meidän entisiä asuinpaikkoja ja sitten kaupungille syömään. Onko teillä jotain lempparikauppoja tai -ravintoloita Jyväskylässä? Tai selviä inhokkeja?

8 kommenttia:

 1. Mulla on sama juttu noiden kenkien kanssa; Vagabondin mallistoista löytyy lähes poikkeuksetta aina etsimäni! Kovimmassa käytössä ovat kuitenkin ehdottomasti olleet Vagabondin valkoiset saappaat, jotka ostin vuosi sitten :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vagabond osaa vaan yhdistää kaiken tarpeellisen: yksinkertainen muotoilu, aikaa seuraavat mallistot, laadukkaat materiaalit ja sopivat hinnat. Ei voi vastustaa! :) Mulla on kans ollut jo pari kesää käytössä Vagabondin ihan kankaiset tennarit, ja ovat kyllä pitäneet mallinsa paljon paremmin kuin halpakengät. Eli kyllä se vähän korkeampi hinta sitten tuo mukanaan laatuakin! :)

   Poista
  2. Niinhän se taitaa mennä, mutta mielellään sitä sitten panostaa hieman enemmän kenkiin, kun tietää niiden kestävän! :)

   Poista
  3. Tuo on niin totta! Mieluummin sitä kerran maksaa vähän isomman summan ja tietää, että ei tarvitse olla heti ostamassa uusia kenkiä vaan voi nauttia pitkästi valitsemistaan popoista. :)

   Poista
 2. Hei, tosi kiva postaus, en ollutkaan kuullut noist liikkeist (syy; en asu pääkaupunki seudulla) ja nyt haluisin mennä noihin! Kiitos pienestä esittelystä! :) Ihana blogi, oot tosi kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaupathan tosiaan löytyy Jyväskylästä. :) Vaikka veikkaisinpa että samojen ketjujen puljuja on myös Helsingissä. Kiitos kehuista (tosin tämän postauksen kuvissa esiintyy mun pikkusisko:))!

   Poista
 3. Hihi kiva kattoo täältä mitä hommaatte..:) ja tajusin miks mirjami laulo mulle kebabista:D
  -emzii

  VastaaPoista