keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Asuntomessut 2011: Pilha Avantgarde (kohde nro 23)

Pitkästä aikaa asuntomessupostaus. Jotenkin nämä olivat jääneet multa aivan unholaan. Onhan se varmaan vähän hassua kirjoitella jo puolitoista vuotta vanhasta tapahtumasta, mutta otetaan nämä nyt sitten ihan yleisen sisustusinspiraation kannalta. 

Neljän messukohde on kohde numero 23, ultimatemarket.com eli kauniimmalta nimeltään Pilha Avantgarde. Tämä oli kaikista taloista kokonaisuutena ehkä eniten mun mieleen. Ulkoapäin Pilha ei ole mikään kaunein mahdollinen, ainakaan julkisivun puolelta, mutta sisin ja takapiha ovat todella kauniita. 


Kuten pohjapiirustuksesta näkyy, tässä talossa on monella seinustalla terasseja - aina plussaa! Alakerrasta löytyy kodinhoitohuone, vieras-wc, kylppäritilat ja iso tupa+keittiö. 


Yläkerrassa on olohuone/tv-huone, kolme makkaria ja arkikylppäri. Mä tykkään ideasta, että yläkerrasta löytyy myös suihku, jolloin arkisin ei tarvitse pomppia puolipukeissa alakertaan, vaan aamusuihkuun voi pujahtaa melkein suoraan makkarista. 


Mun sydän sykki tälle talolle etenkin alakerran tupa+keittiö-yhdistelmän takia. Mä tykkään tosi paljon vanhanaikaisista taloista, ja tässä alakerran isossa tunnelmassa oli vähän samanlaista tunnelmaa. Tämä kuva on tuvasta, keittiö jää kuvaajan taakse. Tykkään tosi paljon noista tauluista, isoista ikkunoista, valkoisen ja ruskean vitriinin yhdistelmästä ja etenkin tuosta supersiististä lampusta nurkassa.


Keittiön pöytä oli iso ja leveä, se oli katettu todella kauniisti ja kaikista ihanin asia: toisella puolella pöytää istuimena on vanha puupenkki. <3 mulla on vähän tuontapainen penkki säilössä mummolassa, se kaipaa vain uutta maalia päälleen (ja asuntoa, johon mahtuu tuollainen penkki :D). Tämä kuva on niin tallennettu mun inspiraatiokansioon. 


Tässä on sitten keittiötä. Sinänsä keittiö on mun makuun vähän liian kliininen ja valkoinen, mutta tykkään saarekkeen hyllyistä ja baarijakkaroista. Aivan vasempaan reunaan jää ovi terassille ja oikealla näkyy ovi viherhuoneeseen.


Keittiön puolellakin oli yksi tosi hauska yksityiskohta. Käytävän varrelle oli rakennettu pieni toimistonurkkaus, johon mahtuisi kätevästi vaikka makselemaan laskuja tai lueskelemaan blogeja aamupalalla. Pöytätasosta en kyllä tykkää (vaaleanharmaata graniittia). Parasta pikkutoimistossa taitaa kuitenkin olla seinää vasten nojaava jättiläiskalenteri, johon voi kirjata liidulla menot ja muistettavat asiat. 


Keittiön ovesta pääsee pieneen viherhuoneeseen, joka oli niiiiiiiin suloinen! Tässä pari kuvaa siitä. :)


Sitten yläkertaan. Oleskelu-/tv-huoneesta löytyi aivan naurettavan pieni tv ja aivan jumalattoman iso sohva. En saanut sohvan kokoa kuvassa näkyville, mutta se oli valehtelematta ainakin 3,5 metriä pitkä! Aivan mahtava koko perheen köllöttelypaikka. 


Yläkerrassa oli myös aivan upea, lähes kattoon asti korkea kirjahyllypari. Niiiin kauniit!


Pohjapiirustuksessa aivan alareunassa olevalla seinustalla eli etupihalle päin on koko seinustan levyinen työpöytä. Tykkään ideasta, että pöydän toisessa päässä voivat vanhemmat tehdä omia juttujaan, ja toisessa päässä lapset omia askartelujaan. 


Aivan pöydän vasemmassa päässä on luukku, jonka alta löytyy pyykkikuilu! Yläkerrasta voi siis helposti pudottaa likapyykin suoraan alakerran pyykkikaappiin. Aika kätevää. :)


Suurin, vanhempien makkariksi sisustettu makuuhuone ei oikein iskenyt muhun. Sängyn yläpuolella olevat pikkuikkunat luovat jotenkin kuvaa kellaritilasta, enkä tykkää huoneen väreistä tai tapetin kuvioista. Huoneessa oli kokolattiamatto, mikä voi olla aamuisin aika kiva juttu, mutta ei ehkä kovin käytännöllinen. 


Makkarin yhteydessä oli pienehkö walk-in-closet, jonka sai piiloon katseilta leveän liukuoven taakse. Mun mielestä komero oli jotenkin epäkäytännöllisen muotoinen. Messuja varten sinne oli laitettu vain yksittäinen hyllykkö, mikä ei mun mielestä kovin hyvin valaissut komeron käyttötarkoituksia. 


Lasten huoneiksi sisustetut pienemmät makkarit olivat tooosi pieniä. Kuvitelkaapa tuollaiseen huoneeseen elämään vaikka teini-ikäinen, jolla olisi tarvetta mm. työpöydälle, kunnon sängylle ja lipastolle. Ahdasta!


Takapihalla on kaunis saunarakennus, josta pääsee suoraan laiturille ja pulahtamaan vilvoittavalle uinnille. Harmi että mulla ei ollut parempaa kuvaa takapihasta, mutta tämä kuva on siis keittiön terassinovelta vasemmalle kohti saunarakennusta.


Sellainen talo tällä kertaa! Mitäs tykkäsitte? Oliko jotain inhokki- tai lempparikohtia tai -huoneita?


Kuvat http://www.asuntomessut.fi, itse kuvatut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti