torstai 23. helmikuuta 2012

Asuntomessut 2011: Aitta (kohde nro 8)

No niin, jo kolmas asuntomessupostaus. Tämä kohde 8 oli ulkomuodoltaan varmasti kaikkein erikoisin Kokkolan messualueella. Asuntomessut.fi kuvailee kohdetta näin: 

"L-muotoisen alakerran päälle on rakennettu ladon mallinen yläkerta, jonka sisällä ovat olohuone, keittiö, ruokailutila, makuuhuone sekä työtila. Alakerrassa ovat lastenhuoneet, aula, tilava huoltoeteinen ja pesutilat. Kujan erottamassa toisessa osassa on mummin yksiöksi tuleva asunto."


Mulla ei itseasiassa ole juurikaan muistikuvia Aitan alakerrasta, mutta yläkerta jäi kyllä tosi hyvin mieleen. Rakastan isoja ikkunoita ja valoisuutta, ja sitä tämän talon yläkerrasta kyllä löytyi. 


Yläkerrassa keittiö, olohuone ja ruokailutila ovat yhtä suurta huonetta, jonka päätyseinä on kokonaan ikkunaa. Ruokailutilaa hallitsee koko seinän kokoinen astiahylly, joka oli kyllä upean näköinen. 


Tykkäsin olohuoneen vähän "sekavasta" sisustuksesta. Useiden erilaisten juttujen yhdistäminen toimii, kun ympärillä on paljon tyhjää tilaa ja sävyt sopivat yhteen. 


Keittiöönkin tulvi valoa päätyseinän ikkunoista sekä pienestä ikkunasta, joka oli jätetty tason päälle. Tällainen todella avoin pohjaratkaisu ei ehkä toimisi hirveän hyvin perheessä, jossa on useita eri-ikäisiä ihmisiä (esim. lapset haluavat katsoa aamulla lastenohjelmia, nuoret kutsua kavereita katsomaan leffaa iltaisin), mutta se näyttää todella kauniilta ja houkuttelevalta. Mä olen huomannut tykkääväni paljon enemmän sellaisista kodeista, joissa keittiö ja olkkari ovat ainakin osittain yhteydessä toisiinsa, eikä keittiö ole yksi erillinen huone. 


Yläkerrassa oli myös vanhempien makkari. Pärekorit seinän vieressä olivat hauska idea, mutta noin matalasta sängystä tulee mulle mieleen siskonpeti ja väliaikaisuus. Ja eikö tuolta ole vähän hankala kömpiä ylöskin? :D Itse en siis tuollaista ratkaisua haluaisi omaan kotiini.  


Makkarin lisäksi yläkerassa oli työhuone. Tästä huoneesta tykkäsin tosi paljon. Tuo takaseinän idea on tosi hauska: esillä olevia asioita on helppo vaihtaa ja pitää esillä inspiroivia tai tärkeitä papereita ja asioita. Huone oli sisustettu muistaakseni sillä ajatuksella, että perheen äiti tekee sisustus- tai kangasjuttuja työkseen, siksi seinälle on kiinnitetty erilaisia näytteitä kankaista.

Tykkään myös yksinkertaisesta valkoisesta lipastosta ja mustasta työpöydästä. Muhun on viimeaikoina vedonnut tosi paljon tuollaiset jalat pöydissä ihan tavallisten jalkojen sijaan. :) 


Alakerrassa on iso kylpyhuone, joka oli tummasävytteinen. Tuo lavuaari ei näytä kovin käytännölliseltä, mutta on kyllä kaunis! :)


Alakerrassa lasten makkarit oli talon tyylille tyypillisesti sisustettu melko vähillä kalusteilla, mutta tykkäsin kaikesta pikkutavarasta ja väreistä, joita huoneisiin oli ripoteltu. :)


Tässä talossa ehdottomasti parasta oli todella avoin ja valoisa yläkerta ja sen melko poikkeuksellinen pohjaratkaisu. Alakerta sen sijaan jäi melko huonosti mieleen.

Huomaan miettiväni näitä asuntomessutaloja ja -asuntoja tosi käytännölliseltä kannalta: jokaisessa postauksessa taitaa olla pohdintaa siitä, että jokin juttu näyttää hyvältä mutta ei ehkä toimisi käytännössä. Kuinka paljon te mietitte käytäntöä ja kuinka paljon estetiikkaa, kun ihailette sisustuskuvia? Entä sitten käytännössä, kun saatte sisustaa omaa taloa, asuntoa tai huonetta? 


Kuvat http://www.asuntomessut.fiitse kuvatut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti