sunnuntai 12. helmikuuta 2012

HP Mini 210

Mulla oli viime kesään asti käytössä vuonna 2005 ostettu HP:n kannettava. Siitä oli akku hajonnut jo noin vuotta aiemmin, mutta se toimi ihan hyvin mun tarpeisiin ns. pöytäkoneena. Keväällä se kuitenkin hidastui huomattavasti ja lopulta mitkään USB-portit eivät enää toimineet. Oli siis aika hankkia uusi kone. Halusin ehdottomasti saman merkin, Hewlett-Packardin eli HP:n, koneen, sillä oma saman merkin koneeni oli kestänyt kovassa käytössä kuusi vuotta. Samassa ajassa muu perhe oli käynyt läpi vaikka kuinka monta läppäriä, jotka olivat muilta merkeiltä. Ostin siis HP:ltä läppärin, jossa on iiiso 17.3" näyttö (voin kirjoitella tästä "pääkoneestani" erikseen joku kerta). 

Syksyn tullen kuitenkin huomasin tokana yliopistovuotenani, että olisi todella kätevää pitää läppäriä mukana myös luennoilla. Aloin siis katsella miniläppäreitä, ja viikon tutkiskelun jälkeen päädyin tilaamaan tämän pinkin kultamuruseni. 

Huomasin vasta koneen saatuani alkaa ajatella koneen suojataskua. Tilasin tämän Belkinin violetin suojapussin verkkokauppa.comista, suora linkki tuotteeseen TÄSSÄ. Silloin sattui olemaan vielä tarjous menossa, ja sain tilata suojataskun ilman postimaksuja.


15 euroa maksanut suojapussi on loistava, maksoin siitä 5 euroa enemmän kuin halvimmasta löytämästäni vaihtoehdosta, mutta tämä on kaunis ja kätevä! Allaolevasta kuvasta näkee, kuinka kätevä sivutasku tässä on. Taskussa kulkee kätevästi mukana esimerkiksi muistitikku ja kuulokkeet, joita ainakin mä kannan koneen mukana aina. 


Ja sieltä se minipeipi kurkistaa! :) Olen ollut tosi tyytyväinen molempiin uusiin HP:n koneisiini, ja kuten poikakaverille sanoin, luotan tähän merkkiin kunnes toisin todistetaan. :) 


Tämä HP Mini 210 -sarjalainen painaa vaan 1,4 kiloa ja sen akku kestää tooosi kauan. Mulla on neljän tunnin bussimatka kotikaupunkiin, ja tämän akku kestää kevyesti koko matkan Gleen katselua. :) Kevyellä käytöllä (just esim. leffan katsomista) akku kestää vähintään 6-7 tuntia ja vaikka koneella jotain värkkäilisikin, vähintään sen 4-5 tuntia. Mulla ostopäätökseen vaikutti eniten hinta, merkki ja akun kesto, tästä löytyi kaikki sopivasti. 


Mä rakastan tätä koneen väriä! En ole koskaan ollut mikään porukan tyttömäisin tyttö tai tykännyt pinkistä, mutta tässä se on aivan ihana. :) Tosi pirteä ja ainakin erottuu mustien ja harmaiden koneiden merestä luennollakin. ;) Tilasin koneen verkkokauppa.comista, mistä sen sai halvimmalla. HP:llä oli silloin menossa kampanja, jossa sain 100 euroa hinnasta takaisin rekisteröidessäni ostokseni HP:lle. Lopulta koneelle jäi siis hintaa 250 euroa. Ainakin tähän mennessä on ollut joka euron arvoinen!


Suurin syy miniläppärin ostamiselle mulla oli koulujutut. Halusin koneen, jota voin pitää helposti mukana päivittäin, ja jolla on helppo kirjoittaa muistiinpanoja luennoilla. Pelkäsin etukäteen, että kaikissa miniläppäreissä on naurettavan pieni näppis, jolla on vaikea kirjoittaa ilman typoja. Lueskellessani tämän HP Minin arvosteluja, nousi usein esille läppärin lähes "normaalin" kokoinen näppäimistö. Tämä tieto vaikutti myös ostopäätökseeni, ja on osoittautunut aivan oikeaksi arvioksi! Tässä koneessa näppäimistö on lähes samankokoinen kuin normaaliläppäreissä, jolloin pidemmänkin tekstin näpyttely onnistuu kivuttomasti. Isot pisteet siis siitä! :)


Tässä Minissä on käyttöjärjestelmänä Windows 7 Home Starter, jonka yksi tylsä puoli on, ettei taustakuvaa saa vaihdettua. Se on kuitenkin pieni hinta siitä, että kone toimii sujuvasti ja on helppo käyttää. Mä käytän konetta eniten yliopistolla luennoilla muistiinpanojen kirjoittamiseen (tai netissä selailuun jos luento on tappavan tylsä! :D). Toinen tärkeä käyttöhetki on pitkät bussimatkat, jolloin aika kuluu kuin siivillä sarjoja ja leffoja katsellessa. Kotona käytän enemmän isompaa läppäriäni, mutta joskus iltaisin on kivaa köllötellä sängyllä pikkukoneen kanssa ja selailla vaikkapa muiden blogeja. :)


Kaiken kaikkiaan tämä kone on ainakin mun käyttöön ollut erinomainen ostos, etenkin hintaansa nähden. Eihän se tietenkään yhtä nopeasti ja sutjakkaasti toimi kuin suuremmat läppärit tai pöytäkoneet, mutta sillä saa asiat tehtyä ja hommat hoidettua. Olen tehnyt Minillä myös blogipostauksia, mikä sujuu ongelmitta. Photoshopin tilalle latasin kuvankäsittelyohjelmaksi ilmaisen Paint.NET-ohjelman, joka on kevyempi pyörittää ja jolla saa perustoiminnot hyvin hoidettua. 


TÄSSÄ vielä linkki verkkokauppa.comin sivuille siniseen vastaavaan läppäriin, jos joku haluaa kurkkia tarkempia tietoja tästä koneesta. Tilasin siis sekä tämän koneen että suojapussin verkkokauppa.comist, ja olen aiemmin tilannut sieltä äidille synttärilahjaksi miniläppärin. Täytyy vain kiitellä toimivasta palvelusta! Kaikki tapahtuu ajallaan ja sutjakkaasti, ilman ongelmia. Ja tuotteet ovat olleet postista hakiessa priimakunnossa. Voin siis suositella verkkokauppa.comia!

Onko teillä kokemuksia tästä läppäristä tai muista miniläppäreistä, miten ovat teillä toimineet? Entä onko teillä joku tietty merkki, mitä suositte elektroniikan suhteen? Tai joku merkki, jota ehdottomasti välttelette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti