lauantai 11. helmikuuta 2012

Parhaat talvikengät talvelle 2011-2012

Aika rohkea väitös tuossa postauksen otsikossa, eikö? Mutta se on totta! :) Kuljeskelimme ystävän kanssa luentojen jälkeen kaupungissa ja kiertelimme kauppoja enemmänkin huviksemme kuin ostotarkoituksessa. Kookenkään piti mennä kurkkimaan Vagabondin kevään uutuuksia, mutta kiersimme myös alepuolen (joka oli valtava! Varmasti parhaat alennukset mitä olen kenkäkaupoissa koskaan nähnyt!). Sovitin huvikseni muutamia kenkiä ja olimme jo poistumassa liikkeestä, kun viimeisessä ohittamassani hyllyssä huomasin nämä Audrey-nimiset kengät. 


Olen katsellut puoliaktiivisesti sopivia prätkäsaappaita pitkin syksyä ja talvea, minkä perusteella kiinnitin huomioni näihin kenkiin. Seuraavaksi kosketus kertoi, että nämä ovat aitoa, pehmeää nahkaa. 


Sovitin näitä jalkaan, ja ne tuntuivat täydellisiltä! Yhtä lämpimät ja pehmeät kuin Uggit, mutta nämä tukevat jalkaa tosi hyvin ja hakkaavat ainakin mun mielestä Uggit ihan täysin ulkonäön osalta. :) Näissä on vetoketju takana, mistä tykkään ulkonäöllisesti tosi paljon, vaikka se vaati vähän totuttelua käytännössä. 


Sisältä kengät on tuollaista pehmeää ja tosi lämmintä karvaa. Olen taplaillut näillä nämä kovat pakkasviikot, eikä ole kertaakaan varpaita paleltanut! Melkein pelottaa, ovatko liiankin lämpimät leudommilla keleillä. Onneksi oon vilukissa, jolle mikään ei tunnu olevan liian lämmintä! :)


Ostin syksyllä Vagabondilta 150 euron talvisaappaat, mutta huomasin vasta lumikeleillä käytössä, että niissä on ihan liian sileä pohja liukkailla keleillä käytettäväksi. Näissä kengissä sen sijaan on ihan mahtavat pohjat! Kumipohjissa on kunnon kuvioinnit ja muutenkin materiaali on todella pitävää! Ei ole kertaakaan askel luiskahtanut näillä tarpoessa, mille mä ainakin annan paljon arvoa etenkin näin mäkisessä kaupungissa kuin Jyväskylä. Ihanaa, kun saa kävellä turvallisin mielin eikä tarvi pelätä jokaista askelta. 


Ja arvatkaapa paljonko näistä maksoin? 33 euroa! Todella lämpimät, pitäväpohjaiset, kauniit ja aitonahkaiset talvikengät - 33 euroa! Alkuperäinen hinta oli ollut 110 euroa, joten tosi hyvät alennukset löytyi Kookengästä. 


Jo ostaessani näitä itselleni mietin, pitäisikö napata samalla kertaa kassalle yhdet myös äidille. En kuitenkaan ollut varma äidin kengän koosta, joten kyselin asiaa illalla ja lähetin kuvia kengistä. Seuraavana päivänä marssin ostoksille oma kenkäpari jaloissa ja ostin äidillekin vastaavat mustat. Vähän pisti naurattamaan kun myyjä kassalla kehui kenkiä lämpimiksi ja vaikka mitä, eikä tainnut huomata että mulla oli jo jalassa samat kengät. Olisi ollut hauska nähdä hänen ilmeensä kun kävelin pois tiskiltä, josko silloin pisti silmään. :) Ja millaisenahan hulluna hän mua piti, käy ostamassa toiset samanlaiset kengät. :D 

Äiti ihastui kenkiin ja oli antanut mummun sovittaa niitä myös; seurauksena pääsin vielä kolmannen kerran Kookenkään ja tällä kertaa mainitsin kyllä kassallakin, että haen jo kolmatta paria meidän perheeseen. Kun kehuin kenkien pohjien pitävyyttä, myyjä sanoi tuntevansa materiaalit ja tienneensä siitä että ovat pitävät, mutta oli mielissään kuullessaan samanhenkistä palautetta myös ihan asiakkaalta käytön jälkeen. :) 

Iskeekö teihin yhtään? 


P.S. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin mulla lähti jo ekalla käyntikerralla mukaan itselle sekä nämä ruskeat että lisäksi mustat versiot näistä kengistä! Ja molemmille on jo tullut useita käyttökertoja. :)

2 kommenttia:

  1. Voisit hakea kyllä mullekin :) Ihana tuo väri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin käydä kattoon huomenna jos/kun käyn kaupungissa, että olisko niitä vielä. :) Tuonko 39 jos on? Ja entä jos on vaan mustia? :)

      Poista